Mark Verheijen maakt de politiek kapot.

Mark Verheijen – VVD Kamerlid – kwam vandaag wéér in opspraak. Vorige week was dezelfde politicus namelijk al in het nieuws geweest. Entertainmentcentrum Taurus doet aangifte wegens omkoping. Meneer Verheijen was wethouder toen Taurus een bioscoop wilde openen en trok de (al gegeven) vergunning in. In dezelfde tijd werd er namelijk in Venlo een bioscoop gebouwd, door een projectonwikkelaar Van Pol die Verheijens campagne flink heeft gesteund. Ik ben benieuwd of nog bewijzen boven tafel komen, maar het ziet er allemaal niet heel erg lekker uit. Op zijn minst hebben we hier te maken met de schijn van belangenverstrelling, iets wat je als politicus al moet voorkomen. In het ergste geval is dit je reinste omkoping.

738

De held van het verhaal, Mark Verheijen

Het eerste geval van deze week was zo mogelijk erger. Nadat iemand zijn bonnetjes eens had bekeken bleek dat Verheijen naast wat akkefietjes met zijn provinciale dienstauto ook nog eens uit eten was geweest voor zo´n 600€. Nu heb ik er op zich niets op tegen dat als iemand tot laat moet werken, hij eet op kosten van de zaak. En ik wil ook nog best geloven dat een netwerkdinertje nuttig is. Maar nu het idiote: deze 600€ is alléén het aandeel van Dhr. Verheijen. Bovendien was dat hele etentje al betaald door iemand anders, namelijk door dezelfde projectontwikkelaar als uit de eerste alinea. Nu staan Limburgers bekend om hun bourgondische inslag, maar je hebt toch wel een klap van een molen gehad als je flessen wijn van 127€ per stuk besteld en na afloop dat bonnetje durft te declareren. De ophef gaat nu vooral om het feit dat het etentje al betaald was: Mark Verheijen was dat even vergeten. Is hier sprake van ordinair zakkenvullen of van vergeetachtigheid? Het is kiezen uit twee kwaden. Ofwel Verheijen heeft zich doelbewust verrijkt, ofwel Verheijen denkt dat het ok is om voor 600€ per persoon uit eten te gaan op kosten van zijn werkgever – de belastingbetaler. Hoe dan ook, Mark Verheijen is een figuur dat totaal ongeschikt is voor welke verantwoordelijke functie dan ook.

markjosduocampagne

“Maar we steunen elkaar niet hoor”

Jos van Rey, die corrupte wethouder/statenlid/senator/onderkoning, heeft er ook nog van alles mee te maken. Het was op dezelfde etentjes en borrels aanwezig en kreeg ook duizenden euro’s van dezelfde projectonwikkelaar als hierhoven. Maar, zo beweerde Verheijen, steunen deden ze elkaar niet, want Venlo en Roermond dat was als Ajax en Feijenoord. Misschein dat Verheijen even was vergeten dat hij samen met Van Rey een duocampagne, zie bovenstaande afbeelding, had gevoerd. Ik stoor me er ontzettend aan dat Verheijen hier naar Limburg verwijst. Hij linkt op deze manier de zweem van corruptie en vriendjespolitiek aan hoe er in Limburg politiek bedreven wordt. En met zijn opmerking “Ik ben een politicus, geen heilige” lijkt Verheijen deze hele toestand af te doen als part of the job. Dat lijkt me, gecombineerd met de lauwe reacties van Rutte en Halbe Zijlstra, funest voor de politiek.

Gisteren is Mark Verheijen op non-actief gesteld, maar dat gaat niet ver genoeg. Er zou in het regionale en landelijk bestuur geen plaats moeten zijn voor graaiende immorele mensen die zichzelf graag politicus noemen.

 

EDIT 27 februari:

Het rapport van de integriteitscommissie biedt u de laatste details. En hij stapt op.

Advertenties

Over Steven Geurts

Leraar en bioloog. Blogt over onderwijs, politiek en natuur op https://stevengeurts.wordpress.com/. Is in zijn vrije tijd met verrekijker op pad. Blogt over vogels kijken op https://stevenkijktvogels.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s